Home » Geen categorie » Wickmayer met knappe terugkeer naar halve finale in Tokio

Wickmayer met knappe terugkeer naar halve finale in Tokio

Wickmayer met knappe terugkeer naar halve finale in Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-86) heeft zich bij de laatste vier geschaard op het hardcourttoernooi van Tokio ($ 250 000). Ze vocht zich in drie sets voorbij de Oekraïense Kateryna Bondarenko (WTA-85).

Wickmayer is sterk op dreef op het hardcourt in Tokio. Zo won ze in de eerste ronde van een hoger gerangschikte speelster en stuntte ze daarna in de tweede ronde tegen het vijfde reekshoofd. In de kwartfinale trof ze de 29-jarige Oekraïense Bondarenko (WTA-85) die als moeder de tenniscircuits afreist. Bondarenko had eerder in het toernooi eerste reekshoofd en nummer 12 van de wereld Carla Suárez Navarro uitgeschakeld en begon dus met vertrouwen aan het duel met Wickmayer. Het was al de zesde confrontatie tussen Bondarenko en Wickmayer. In onderlinge duels stond het 3-2 voor Bondarenko.

In de eerste set kreeg onze landgenote maar liefst zes breakkansen maar kon ze geen enkel breakpunt benutten. Bondarenko ging wel door de opslag van Wickmayer en greep de set met 6-3. In de tweede set keerde Wicky knap terug in de wedstrijd. Haar opslag draaide beter met een eerste opslagpercentage van 65 procent, tegenover 50 procent in de tweede set. Eerst werd Wickmayer opnieuw gebroken maar ze verzilverde zelf ook twee breakpunten. Met 6-3 bracht de 25-jarige speelster de match in evenwicht. In de beslissende derde set ging Wickmayer verder op haar elan met één break en vier aces. Na een spannend duel van twee uur en een kwartier maakte ze de match met 6-4 af.

In de halve finale treft Wickmayer zevende reekshoofd Ajla Tomljanovic (WTA-61). De 22-jarige Kroatische Tomljanovic klopte in haar kwartfinale in een driesetter derde reekshoofd Madison Brengle (WTA-42) waardoor de vijf hoogste reekshoofden al het enkeltoernooi van Tokio moesten verlaten. Het wordt het eerste duel tussen Wickmayer en Tomljanovic.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws