Home » Geen categorie » Wickmayer mist continuïteit en gaat ten onder

Wickmayer mist continuïteit en gaat ten onder

Wickmayer mist continuïteit en gaat ten onder

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer is er niet in geslaagd om de vierde ronde van de BNP Paribas Open in Indian Wells (premier) te bereiken. In de derde ronde was ze te wisselvallig om vierde reekshoofd Angelique Kerber naar huis te sturen.

Yanina Wickmayer (WTA-32) en Angelique Kerber (WTA-6) speelden al twee keer eerder tegen elkaar. De wedstrijden werden mooi verdeeld, maar beide keren was het een spannende en boeiende match. Beide speelsters dachten op voorhand dan ook kansen te zullen krijgen, maar durfden de tegenstander ook zeker niet te onderschatten.

In de eerste set was het Wickmayer die, bij 1-1, als eerste haar service moest inleveren. Daarna ging het vliegensvlug. Hoewel Wickmayer vaak goed meespeelde en zelfs in de meerderheid van de rally’s het commando had, ontbrak het haar toch aan precisie en geduld om de punten af te maken. Een solide Kerber profiteerde optimaal en stoomde met zes games op rij door naar 1-6.

In het begin van de tweede set begon het toch even te sputteren bij Kerber en na het uitwisselen van breaks, kreeg Wicky steeds meer vertrouwen. De ballen vielen nu wel telkens net binnen en plots stond het 4-1 met twee breaks voorsprong. De Belgische leek de tweede set te gaan pakken, maar verknalde haar kansen: 4-4. Toch was Kerber nog niet klaar met Wickmayer. Met een nieuwe break mocht Wickmayer gaan opslaan voor de set, maar dat faalde. Een tiebreak moest uiteindelijk de beslissing brengen. Ook daarin werden de minibreaks uitgewisseld. Maar uiteindelijk was het opnieuw Kerber die profiteerde van de hoge foutenlast (44 unforced errors in totaal) van Wickmayer: 4-7.

Wickmayer reist nu verder naar Miami waar op 19 maart dat andere grote Amerikaanse toernooi begint, de Sony Open (premier), waar ze vorig jaar nog de vierde ronde haalde. Later vandaag speelt Kirsten Flipkens (WTA-30) nog haar derde ronde tegen Victoria Azarenka (WTA-2)

[notice]U kan het volledige live-verslag hier nalezen.[/notice]

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws