Home » Geen categorie » Wickmayer moet opgeven door voedselvergiftiging

Wickmayer moet opgeven door voedselvergiftiging

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-92) is uitgeschakeld op het grastoernooi van Nottingham ($ 250 000). In de kwartfinale moest ze de strijd staken tegen de Amerikaanse Alison Riske (WTA-48). Ze had last van een voedselvergiftiging die ze eerder deze week had opgelopen.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer was sterk op dreef in Nottingham. In de eerste ronde stuntte ze tegen het vierde reekshoofd en in de tweede ronde mepte ze de Servische Jovanovski (WTA-54) uit het toernooi. In de kwartfinale ontmoette ze het Amerikaanse vijfde reekshoofd Riske.

Wicky had echter eerder deze week een voedselvergiftiging opgelopen en dit speelde haar al parten in haar duel in de tweede ronde. Door de naweeën van deze voedselvergiftiging moest ze haar match tegen Riske vroegtijdig stoppen. Wickmayer verloor de eerste set in sneltempo met 6-2 en kwam in de tweede set op een 2-0-achterstand. Toen besloot onze landgenote echter om er de brui aan te geven. Na haar match reageerde Wickmayer op Twitter op haar opgave: “Ik deed alles wat ik kon om beter en sterker te zijn maar ik had geen energie meer over. Drie dagen zonder voedsel was te veel. Ook al was ik ziek en voelde ik me niet goed, toch ben ik nog blij over mijn eerste week op gras.”

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS