Home » Geen categorie » Wickmayer moet snel koffers pakken in Luxemburg

Wickmayer moet snel koffers pakken in Luxemburg

Wickmayer moet snel koffers pakken in Luxemburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-52) is in de eerste ronde uitgeschakeld op het WTA-toernooi van Luxemburg. Ze verloor in een driesetter van de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova (WTA-151).

Wickmayer en Schmiedlova speelden voor de derde keer tegen elkaar. In onderlinge duels stond het 1-1. Wickmayer stond bijna honderd plaatsen hoger op de ranking en startte dus duidelijk als favoriete. Wicky miste echter haar start volledig en werd overklast door Schmiedlova. Onze landgenote kon geen enkel spelletje winnen en ging met 6-0 onderuit.

In de tweede set draaiden de rollen om. Wicky vond haar goede spel terug en ging maar liefst vier keer door de opslag van haar tegenstandster. Ze verloor zelf nog één opslagspelletje maar greep set twee met 6-1.

Een derde set moest de beslissing brengen. Tot 3-3 bleven de twee speelsters aan elkaar gewaagd. Toen sloeg de Slowaakse Schmiedlova een beslissende kloof. Wickmayer kon niet meer terugkeren en verloor met 6-3. Na 1 uur en 32 minuten was het afgelopen voor de Belgische. Na de exit van Kirsten Flipkens (WTA-63) in de eerste ronde, zijn nu al alle Belgische meisjes uitgeschakeld in het enkeltoernooi in Luxemburg.

Flipkens (WTA D-85) dubbelt dinsdag nog wel samen met Elise Mertens (WTA D-83). Ze ontmoeten Shu-Ying Hsieh (WTA D-NR) en Su-Wei Hsieh (WTA D-96) in de eerste ronde.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws