Home » Grand Slam » Wimbledon » Wickmayer moet Wimbledon verlaten

Wickmayer moet Wimbledon verlaten

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Het parcours van Yanina Wickmayer (WTA-148) op Wimbledon (Groot-Brittannië, Grand Slam) liep niet over rozen.

In de eerste ronde zette onze landgenote een knappe prestatie neer door de Zweedse Rebecca Peterson (WTA-63) in twee sets naar huis te sturen. Aan haar volgende tegenstandster zou Wickmayer een hele kluif hebben, Shuai Zhang (WTA-50) versloeg in haar eerste partij reekshoofd Caroline Garcia (WTA-23).

De Chinese ging al in het openingsgame door de opslag van Wickmayer en liep snel 4-1 uit. De Belgische brak terug en beende bij tot 4-3 maar kon niet voorkomen dat Zhang de set met 6-3 binnenhaalde. In de tweede manche leek Wickmayer niet meer bij de les en keek snel tegen een 0-3 achterstand aan.

Ze sprokkelde ternauwernood nog twee games bij elkaar, maar zag Zhang zonder al te veel moeite aan het langste eind trekken, 6-2. Vorig jaar bereikte Wickmayer de derde ronde op Wimbledon, qua punten doet ze dus zeker geen goede zaak.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden