Home » WTA » Wickmayer na eerste wedstrijd sinds lockdown: “Het is wennen, maar ik ben blij om terug op de baan te staan”

Wickmayer na eerste wedstrijd sinds lockdown: “Het is wennen, maar ik ben blij om terug op de baan te staan”

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-145) tekende in op de kwalificaties van het WTA-toernooi van Palermo (Italië, International) en won zaterdag haar eerste wedstrijd. “Het is wennen”, geeft ze toe aan Tennisplaza.

De Belgische opende na maanden van inactiviteit tegen de Oostenrijkse Barbara Haas (WTA-137) en kon na een moeilijke start (0-6-verlies in de eerste set) alsnog een ticket voor de tweede kwalificatieronde boeken.

“Het is wel even wennen om terug wedstrijden te spelen”, vertelt ze in een reactie aan Tennisplaza. “We weten allemaal dat je veel kan trainen en je jezelf zo goed mogelijk kan voorbereiden, maar het blijft een speciale situatie.”

“Wat mijn spel en slagen betreft, voelde ik mij in de tweede en derde set best goed, maar het is natuurlijk niet meer zoals voorheen en dus is het voor iedereen aanpassen.”

Wickmayer wil geen te hogen doelen stellen voor de rest van het seizoen. “We hebben geen enkele zekerheid en weten niet hoe de situatie zal evolueren, dus ik bekijk het wedstrijd tot wedstrijd. Elke extra wedstrijd is een bonus in deze tijden en ik ben vooral blij om terug op de baan te staan.”

Française wacht

In haar tweede kwalificatieronde wacht Wickmayer de Française Oceane Dodin (WTA-116), het vierde reekshoofd op de Italiaanse kwalificatietabel.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS