Home » Geen categorie » Wickmayer na nieuwe driesetter door naar kwartfinale Acapulco

Wickmayer na nieuwe driesetter door naar kwartfinale Acapulco

Yanina Wickmayer (WTA-52) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Acapulco in Mexico. De Belgische had wel opnieuw meer dan twee uur nodig om zich te ontdoen van haar tegenstander.

De Puerto Ricaanse Monica Puig (WTA-58) liep in de eerste set meteen 4-1 uit na twee breaks op Wickmayer. De Belgische kon nog wel een rebreak forceren, maar werd meteen genadeloos teruggebroken: 6-3 voor Puig.

In set twee leek Puig in één rechte lijn op de overwinning af te stevenen toen ze opnieuw een break voorkwam en leidde met 2-0. Wickmayer vocht zich echter terug in de wedstrijd en nam het commando over: dit keer 6-3 voor de Belgische.

In de derde set ging Wickmayer door op haar elan: ze brak twee keer door Puig’s opslag en won op love: 6-3.

Na drie wedstrijden (twee enkels en één dubbel, nvdr.) stond Wickmayer in Acapulco al meer dan vijf uur en veertig minuten op de baan. En ook vandaag mag de Belgische zich opmaken voor enkele intense tennismomenten. In de kwartfinale wacht namelijk de Russische Anastasia Pavlyuchenkova (WTA-25) aan wiens zijde ze later op de dag ook nog een kwartfinale in het dubbelspel dient af te werken.