Home » Geen categorie » Wickmayer naar kwartfinale Praag na spannende driesetter

Wickmayer naar kwartfinale Praag na spannende driesetter

Wickmayer naar kwartfinale Praag na spannende driesetter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-92) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Praag (Tsjechië, $ 250 000). Ze haalde het van de Servische Aleksandra Krunic (WTA-77) na een marathonpartij van bijna drie uur.

Wickmayer is haar gravelseizoen alvast goed gestart. Na haar zege in de eerste ronde tegen het achtste reekshoofd Camila Giorgi (WTA-35) uit Italië, moest ook de Servische Krunic het hoofd buigen tegen de Belgische.

De eerste set verliep gelijk opgaand, maar Wicky trok uiteindelijk aan het langste eind door de set binnen te halen met 7-5. In de tweede set bouwde Wickmayer een voorsprong van 5-2 op en leek het er op dat de zege bijna binnen was. De 22-jarige Servische redde nog enkele matchpunten en knokte zich terug in de wedstrijd. Krunic kwam op een 6-5 voorsprong, maar kon het niet afmaken. Er werd een tiebreak gespeeld en hierin was de Servische de sterkste met 7-3. De derde set verliep eveneens spannend. Wickmayer kon teren op haar ervaring en haalde het met 7-5 in de beslissende set.

Wickmayer zal het in de kwartfinale opnemen tegen ofwel de Chinese Shuai Zhang (WTA-98) ofwel Danka Kovinic (WTA-106) uit Montenegro. Tegen de Chinese verloor Wickmayer twee jaar geleden na een driesetter.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

Meer nieuws