Home » Geen categorie » Wickmayer naar tweede ronde in Nanjing

Wickmayer naar tweede ronde in Nanjing

Wickmayer naar tweede ronde in Nanjing

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer is in Nanjing, China, aan haar laatste reeks van twee toernooien van het seizoen begonnen. Als tweede reekshoofd zette ze in de eerste ronde de Kazachse Yaroslava Shvedova in twee sets opzij. In het dubbelspel vering het haar minder goed: aan de zijde van Irina-Camelia Begu ging ze in de eerste ronde onderuit.

Voor Yanina Wickmayer werd 2013 een kwakkelseizoen met enkele hoogtepunten, maar zeker ook met enkele dieptepunten. Weggezakt naar plaats 60 op de ranglijst, probeert de Belgische met twee toernooien in Azië het jaar toch nog goed af te sluiten. In Nanjing ($ 125 000) moest ze daarvoor als tweede reekshoofd in de eerste plaats voorbij Yaroslava Shvedova (WTA-82).

Een spannende eerste set kreeg pas een ontknoping toen Yanina Wickmayer het bij 5-5-gelijk voor elkaar kreeg om twee spelletjes op rij te winnen. Deze winst ontketende de Belgische en Shvedova kon in de tweede set enkel nog aanklampen. Even later maakte Wicky het dan ook af met 6-2. In de tweede ronde moet Wickmayer het opnemen tegen de Chinese thuisspeelster Yafan Wang (WTA-360) die van de organisatie een wildcard kreeg.

In het dubbelspel was er daarentegen geen goede afloop. In de eerste ronde kregen Wickmayer en Begu – de vierde reekshoofden – het Japans-Chinees duo Doi-Xu tegenover zich. Nadat ze een beetje ongelukkig de eerste set verloren in de tiebreak (5-7), was de veer bij de vierde reekshoofden gebroken. In de tweede set konden ze enkel nog een vuist vormen toen ze bij 1-5 drie wedstrijdpunten tegen kregen. Ze werkten die wel allemaal weg, maar verder kwamen ze niet meer: 2-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws