Home » Geen categorie » Wickmayer neemt eerste horde in Poitiers, Zanevska vliegt er meteen uit

Wickmayer neemt eerste horde in Poitiers, Zanevska vliegt er meteen uit

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op het ITF-toernooi van Poitiers (Frankrijk, $ 100 000) heeft Yanina Wickmayer (WTA-111) de eerste horde genomen. Voor Maryna Zanevska (WTA-147) zit het toernooi er al op.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer keek Tamara Korpatsch (WTA-146) in de ogen. Onze landgenote had het zeker niet onder de markt met de taaie Duitse, maar kon uiteindelijk toch in drie sets afstand nemen. Het werd 6-1 4-6 6-2. In de tweede ronde neemt ‘Wicky’ het op tegen de Turkse Basak Eraydin (WTA-172).

Zanevska mocht daarna de baan op tegen Bernarda Pera (WTA-129). De 22-jarige Amerikaanse ging als een wervelwind te keer en won de eerste set na amper 20 minuten met 0-6. In het tweede bedrijf kon Zanevska meer weerwerk bieden. Pera haalde de tweede set uiteindelijk binnen met 4-6.

Alison Van Uytvanck plaatste zich gisteren in Poitiers al voor de tweede ronde. Zij komt daarin uit tegen de amper 17-jarige Katarina Zavatska (WTA-250).

Steven Gijbels

Steven Gijbels

MEER NIEUWS

Andrey Rublev - © Barcelona Open Banc Sabadell

Rusland wint derde Davis Cup

Rusland heeft voor de derde keer in de geschiedenis de Davis Cup gewonnen. Daniil Medvedev (ATP-2) en Andrey Rublev (ATP-5) klaarden de klus in de finale tegen Kroatië.

LEES MEER