Home » Geen categorie » Wickmayer niet opgewassen tegen Radwanska

Wickmayer niet opgewassen tegen Radwanska

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-23) is er niet in geslaagd het WTA-toernooi van Auckland voor een tweede keer op haar naam te schrijven. In de finale verloor ze met twee keer 6-4 van de Poolse Agnieszka Radwanska (WTA-4).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Voor Radwanska was Auckland het eerste toernooi sinds oktober 2012, maar daar viel zaterdag weinig van te merken. Na een wedstrijd die 1 uur en 37 minuten duurde, moest Wickmayer met twee keer 6-4 de duimen leggen tegen haar.

Wickmayer, die eerst nog vijf wedstrijdpunten wist te redden, reageerde teleurgesteld. “Ik vocht zo hard als ik kon en heb mijn hart en ziel gegeven. Ik kon niet meer doen vandaag.” In 2010 was Wickmayer nog de beste in Auckland nadat ze in de finale de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-3 en 6-2 wandelen stuurde.

De Belgische zakt nu af naar het WTA-toernooi van Sydney, waar ze in de eerste ronde uitkomt tegen een kwalificatiespeelster.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS

Roberto Bautista Agut - © Richard van Loon (tennisfoto.net)

Vierde reekshoofd onderuit op European Open

Vierde reekshoofd Roberto Bautista Agut (ATP-20) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de kwartfinale op de European Open in Antwerpen (België, ATP 250). De Hongaar Marton Fucsovics (ATP-39) was in drie te sterk voor de 33-jarige Spanjaard.

LEES MEER