Home » Grand Slam » US Open » Wickmayer nipt onderuit tegen Azarenka

Wickmayer nipt onderuit tegen Azarenka

Wickmayer nipt onderuit tegen Azarenka

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De US Open 2015 zit er op voor Yanina Wickmayer (WTA-92). In de tweede ronde moest ze na een zwaar gevecht uiteindelijk haar meerdere erkennen in Victoria Azarenka (WTA-20).

Wickmayer kwam met vertrouwen aan de start van haar tweede ronde. Nadat ze in de eerste ronde verrassend makkelijk met Schiavone (WTA-95) had afgerekend, keek ze er naar uit om het nu ex-nummer 1 Azarenka moeilijk te maken.

En dat deed ze ook vanaf het begin van de partij. Wicky haalde vanaf het begin haar beste, krachtigste tennis boven en kon op een mum van tijd al tien winners voorleggen terwijl de teller bij de Wit-Russische Azarenka toen nog maar op één stond. Van 2-0 ging het zonder al te veel problemen naar 4-2. Hoog tijd voor Azarenka om haar nummer 1-spel boven te halen dus, en dat deed ze ook. Wickmayer begon enkele foutjes te maken, en de wedstrijd kwam terug helemaal in evenwicht: 4-4.

Maar “wat Azarenka kan, kan ik ook”, moet Wickmayer gedacht hebben. Met enkele knappe punten ging ze opnieuw door haar opslag en mocht ze zelf gaan opslaan om de set binnen te halen. Opnieuw een signaal voor Azarenka om alle fouten uit haar spel te halen en steeds dichter op de lijnen te gaan spelen zonder er over te gaan. Tot frustratie van Wickmayer slaagde de Wit-Russische er drie games na elkaar in: 5-7.

De eerste set mocht dan wel weg zijn, de wedstrijd was dat nog lang niet. De speelsters lieten bij momenten geweldig tennis zien, tennis zelfs dat je pas in de tweede week van een Grand Slam verwacht. Het publiek genoot met volle teugen en zag dat Wickmayer bij 1-1 opnieuw vijf breakballen kreeg. Telkens slaagde Azarenka er in om de breakkans weg te werken – de ene keer al wat miraculeuzer dan de andere – om zo uiteindelijk de game alsnog te pakken: 2-1.

Zo ging het verder gelijk op tot Wickmayer bij 3-4 moest gaan opslaan. Enkele eerste opslag-missers braken haar daarin zuur op en zo kon Azarenka als het ware vanuit het niets gaan opslaan voor de match. Een match is echter pas gedaan als het laatste punt gewonnen is en dus bleef Wickmayer vechten. Met een prachtig punt maakte ze de break ongedaan en kwam ze bij 30-15 op twee punten van de 5-5. Met een ongelooflijke passeerslag (die ook applaus kreeg van Wickmayer zelf) kwam Azarenka echter terug in het game. Het eerste matchpunt werkte Wicky nog weg met aanvallend tennis, maar bij het tweede matchpunt wou Azarenka niet meer buigen. Ze bleef de knallende ballen van Wickmayer terugbrengen tot ze uiteindelijk de bal buiten sloeg: game, set & match (4-6).

Wickmayer stapte toch zichtbaar tevreden van het veld. Ze bewees namelijk in het gigantische Arthur Ashe Stadium dat ze nog lang niet afgeschreven mag worden en dat ze nog steeds met de groten van het spel mee kan doen om hen tot het uiterste te drijven. Als ze haar niveau dat ze in Amerika haalde kan doortrekken tijdens het laatste deel van het seizoen, dan belooft dat nog een mooi seizoenseind te worden.

[alert type=”info” title=”Uitslag US Open – Tweede ronde”]

R2: Yanina Wickmayer l.t. [20] Victoria Azarenka (BLR) 5-7 4-6[/alert]

 

 

 

 

 

 

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws