Home » Geen categorie » Wickmayer onderuit in kwalificaties in Sydney

Wickmayer onderuit in kwalificaties in Sydney

Wickmayer onderuit in kwalificaties in Sydney

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-41) is uitgeschakeld in de kwalificaties van de APIA International in Sydney (WTA Premier, $753 000). Ze verloor in twee sets van Amerikaanse Lauren Davis (WTA-88).

Wickmayer, het eerste reekshoofd in de kwalificaties, knokte zich in de eerste kwalificatieronde in drie sets voorbij de Letse Anastasija Sevastova (WTA-113). In de tweede kwalificatieronde speelde ze tegen de 22-jarige Amerikaanse Davis. De Amerikaanse won hun enige onderlinge ontmoeting in 2012 in Quebec.

Wicky begon aarzelend aan de partij. In de eerste set sloeg ze vier dubbele fouten en moest ze twee keer haar opslag inleveren. De set ging daardoor met 6-3 naar Davis. In de tweede set draaide Wickmayers opslag beter en kon ze gelijke tred houden met haar tegenstandster. Het regende breaks want de speelsters gingen allebei twee keer door elkaars opslag. In de beslissende tiebreak was Davis opnieuw de sterkste met 7-3. Wickmayer moet dus haar koffers pakken en kan zich nu voorbereiden op de Australian Open waar ze rechtstreeks op de hoofdtabel staat.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws