Home » WTA » Wickmayer onderuit in Miami na bizarre partij tegen nummer één

Wickmayer onderuit in Miami na bizarre partij tegen nummer één

Wickmayer onderuit in Miami na bizarre partij tegen nummer één

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Op het WTA-toernooi van Miami (Verenigde Staten, Premier) mocht Yanina Wickmayer (WTA-141) de baan op tegen Naomi Osaka (WTA-1). Hoewel Wickmayer uiteindelijk verloor, kon ze het nummer één van de wereld toch het vuur aan de schenen leggen. Eventjes toch.

Via de kwalificaties wist Wickmayer zich te plaatsen voor de hoofdtabel. In de eerste ronde daar had ze drie sets nodig om afstand te nemen van de Amerikaanse Sachia Vickery (WTA-142). Deze overwinning leverde haar een duel met ‘s werelds nummer één, Naomi Osaka op.

Voor de Japanse was het haar eerste partij in Miami en ze tekende meteen voor een aparte wedstrijd. Osaka nam een zinderende start en ging onmiddellijk door de opslag van Wickmayer. Ze maakte eenvoudig weg geen fouten, een magere twee unforced errors tegenover negen winners. Onze landgenote vond geen antwoord op het aanvallende spel van haar tegenstandster. Na amper 22 minuten stond de pijnlijke 6-0 op het bord.

In de tweede set leek Wickmayer dan toch wakker te worden. Ze wist zowel haar moraal als haar spel op te krikken en kon het Osaka knap lastig maken. Zo vuurde ze acht aces richting de Japanse en sloeg maar liefst 20 winners, tegenover amper vijf unforced errors. Osaka daarentegen begon de nodeloze fouten op te stapelen tot 24 stuks.

Een tiebreak zou de beslissing over de tweede manche brengen. Wickmayer kwam al gauw 0-2 achter, maar won vervolgens zeven van de acht volgende punten. Op quasi wonderbaarlijke manier bracht ze de bordjes in evenwicht. In de derde en laatste set wijzigde Osaka haar spel. Ze ging geduldig de rally aan en bleef zeer degelijk serveren. Met een 3-0 voorsprong nam ze weer controle over de match.

Op een cruciaal punt bij 1-4 maakte Wickmayer haar enige dubbele fout van de wedstrijd. Osaka kreeg het Belgische opslagspel zo jammerlijk in de schoot geworpen en serveerde vervolgens de partij uit op love. Met 6-0, 6-7(2) en 6-1 plaatst de Japanse zich zo voor de volgende ronde. Daarin neemt ze het op tegen 27e reekshoofd Hsieh Su-Wei (WTA-27).

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws