Home » Geen categorie » Wickmayer onderuit na thriller tegen Stosur

Wickmayer onderuit na thriller tegen Stosur

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-47) heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde op het toernooi van Indian Wells (Verenigde Staten, WTA Premier). Na een slijtageslag moest ze de duimen leggen tegen 26e reekshoofd Samantha Stosur (WTA-28).

Wickmayer plaatste zich knap voor de tweede ronde in Indian Wells en moest nu spelen tegen 26e reekshoofd Stosur. In de onderlinge duels stond het 3-2 voor de Australische.

Onze landgenote begon perfect aan de partij. Wicky ging twee keer door de opslag van Stosur en pakte de eerste set met 6-2. In de tweede set speelde Stosur beter en kwam ze langszij met 6-4.

In de derde set maakten Wickmayer en Stosur er een ware thriller van. Wicky redde drie breakpunten en dwong een tiebreak af. In die zenuwslopende tiebreak moest onze landgenote nipt het onderspit delven met 8-6 na een partij van 2 uur en 9 minuten.

Wickmayer: “Nooit gemakkelijk om nipt te verliezen”

Wickmayer moest na de partij traantjes laten over haar bijna-stunt: “Zware strijd vannacht! Nooit gemakkelijk om nipt te verliezen maar ik vocht hard en gaf alles. Geen spijt”, liet ze via Twitter weten. “Na een aantal traantjes en knuffels besef ik dat dit de matchen zijn waarvoor ik werk. “, vervolgde onze landgenote op Twitter. “Dankjewel voor de steun. Deze emoties zijn de reden waarom ik van de sport houd!”, besluit Wickmayer.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS