Home » Billie Jean King Cup » Wickmayer ook zonder Fed Cup naar Rio

Wickmayer ook zonder Fed Cup naar Rio

Wickmayer ook zonder Fed Cup naar Rio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-55) tekende niet present voor de Fed Cup-duels waar onze Belgische dames momenteel de handen mee vol hebben. Bijgevolg rees de twijfel of ze al dan niet zou mogen deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro deze zomer.

Het reglement van de Internationale Tennisfederatie (ITF) schrijft voor dat een tennisster die haar land wil vertegenwoordigen op de Olympische Spelen tijdens de olympiade aan drie Fed Cup-ontmoetingen moet hebben deelgenomen. De huidige olympiade loopt van 2013 tot 2016. In 2013 speelde Wickmayer mee tegen Zwitserland, in 2014 trad ze aan tegen Portugal en vorig jaar versloeg ze de Israëlische Julia Glushko (WTA-126). Dit criterium zou haar dus alvast niet kunnen nekken.

Verder moet Wickmayer op 5 juni 2016 tot de 56 beste speelsters ter wereld behoren om zeker te zijn van een Olympisch ticket. Momenteel staat de Lierse op een 55e plaats, dit kan dus nog spannend worden. Wanneer ze buiten de top 56 valt, kan Wickmayer eventueel nog hopen op één van de acht wildcards die het Olympisch comité uitdeelt.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

Meer nieuws