Home » Grand Slam » Australian Open » Wickmayer op vechtlust naar derde ronde

Wickmayer op vechtlust naar derde ronde

Wickmayer op vechtlust naar derde ronde

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (foto) heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de Australian Open. In de tweede ronde had ze zowel last van de verschrikkelijke hitte als van haar tegenstandster Jana Cepelova. Op pure vechtlust versloeg ze na meer dan twee uur zwoegen uiteindelijk toch beiden.

Yanina Wickmayer (WTA-24) heeft het niet makkelijk in Australië. Na haar eerste ronde kreeg ze namelijk te horen dat haar grootvader overleden was. Bijgestaan door haar vriend Jérôme Vanderzijl en haar dubbelpartner Svetlana Kuznetsova blijft ze echter knokken en wil ze als eerbetoon aan haar opa zo ver mogelijk geraken.

En dat begon dus tegen Jana Cepelova (WTA-115). Iets na de middag mochten beide dames het terrein op, wat een broeiende hitte van maar liefst 39° C betekende. Natuurlijk had dat een rechtstreeks effect op het tennis, maar het was de Slowaakse Cepelova die het best uit de startblokken schoot. Een slome Wickmayer liet het allemaal zijn gang gaan en bevond zich plots op een 2-4-achterstand. Dat was het moment waarop de vechtersbaas in Wicky ontwaakte. Met vinnigere slagen en snellere bewegingen knokte ze zich terug in de wedstrijd en sleepte ze er een tiebreak uit.

Daarin was het opnieuw Cepelova die het beste weg was. Ze kreeg zelfs drie setpunten, maar wist er geen van te benutten. Even later stuurde Yanina Wickmayer een duidelijke “zo doe je dat” af op Cepelova door haar eerste setpunt wel binnen te halen: 7-6 (10-8).

De tweede set bracht echter geen beterschap. Wickmayer speelde niet op haar normale niveau, en zag Cepelova voor een tweede maal dicht bij setwinst komen: 4-5. Toen had de Belgische er echter genoeg van. Met drie games op rij pakte ze ook de tweede set en liet ze een verweesde Cepelova alleen achter in de tweede ronde: 7-5.

En zo staat Wickmayer in de derde ronde. Daarin neemt ze het zaterdag op tegen de Russische Maria Kirilenko (WTA-15). De winnares van dit duel kan zich dan naar alle waarschijnlijkheid gaan opmaken voor een onderonsje met niemand minder dan Serena Williams (WTA-3).

Ook in het dubbelspel oogstte Yanina Wickmayer (WTA-1099) succes. Aan de zijde van Svetlana Kuznetsova (WTA-35) versloegen ze woendsag al Annika Beck (N.R.) en Liga Dekmeijere (WTA-66). Na een knotsgekke wedstrijd werd het 6-1, 2-6 en 6-1. In de tweede ronde nemen ze het op tegen de zevende reekshoofden Nuria Llagostera Vives (WTA-10) en Jie Zheng (WTA-19). Yanina Wickmayer komt uitzonderlijk ook nog in actie in het gemengd dubbelspel. Daarin zal ze een duo vormen met de Slowaak Martin Klizan (ATP-115). De loting koppelde hen in de eerste ronde aan Anna-Lena Groenefeld (WTA-18) en Robert Lindsterdt (ATP-9), de zesde reekshoofden.

Kirsten Flipkens (WTA-1180) kon aan de zijde van Magdalena Rybarikova (WTA-155) het voorbeeld van Wickmayer en Kuznetsova niet volgen. Tegen het ervaren dubbelpaar en achtste reekshoofden in Melbourne Raquel Kops-Jones (WTA-14) en Abigail Spears (WTA-15) kwamen ze niet in het stuk voor. Uiteindelijk werd het 1-6 en 2-6.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws