Home » Geen categorie » Wickmayer raast naar kwartfinale in Nottingham

Wickmayer raast naar kwartfinale in Nottingham

Wickmayer raast naar kwartfinale in Nottingham

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-92) heeft zich vlot geplaatst voor de kwartfinale van het WTA-toernooi van Nottingham ($ 250 000). Ze verloor amper vier spelletjes tegen de de Servische Bojana Jovanovski (WTA-54).

Wickmayer is sterk op dreef op het grastoernooi van Nottingham. Ze stuntte in de eerste ronde knap tegen het Italiaanse vierde reekshoofd Karin Knapp (WTA-41). In de tweede ronde stond ze tegenover de Servische Jovanovski (WTA-54) die bijna 40 plaatsen hoger op de WTA-ranking staat.

Het verschil in de ranking was echter helemaal niet te zien in het duel. In de eerste set speelde Wicky met veel vertrouwen en gunde ze Jovanovski geen enkel spelletje. Na 29 minuten stond er 6-0 op het scorebord. In de tweede set kreeg onze landgenote echter veel last van haar been én van een ziekte en knokte haar tegenstandster zich terug in de match. Tot 4-4 bleven de speelsters aan elkaar gewaagd maar toen brak Wickmayer opnieuw door de opslag van Jovanovski en maakte ze de match met 6-4 af. In de kwartfinale wacht een duel met het Amerikaanse vijfde reekshoofd Alison Riske (WTA-48). Riske ging in twee sets voorbij de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni (WTA-58).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws