Home » Geen categorie » Wickmayer riskeert celstraf, juridisch adviseur is er gerust in

Wickmayer riskeert celstraf, juridisch adviseur is er gerust in

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Gisteren viel in verschillende media te lezen dat Yanina Wickmayer (WTA-68) een celstraf en een geldboete boven het hoofd hangt voor verschillende bouwovertredingen. “We hebben er alle vertrouwen in dat de rechtbank op billijke en correcte wijze zal oordelen”, reageert haar juridisch adviseur Bob Laes nu.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Normaal moest Wickmayer zich gisteren samen met haar vader en haar vennootschap voor de correctionele rechtbank van Leuven verantwoorden voor enkele zogezegde bouwovertredingen aan haar villa in Diest. Het domein waar de overtredingen zouden hebben plaatsgevonden werd door vader Wickmayer een vijftiental jaar geleden aangekocht met zijn vennootschap NV Biesthoeve. Vanaf 2008 nam Yanina het roer over van de NV en tussen de zomer van 2012 en januari 2013 liet ze een bijgebouw plaatsen met drie garagepoorten. Daarnaast zou ze ook enkele bomen in een natuurgebied gekapt hebben.

Voor deze feiten riskeert Wickmayer dus een celstraf en een geldboete waarover in de media werd gesproken van bedragen tot 900 000 euro. “Het openbaar ministerie vorderde een principiële celstraf en een boete van 50 000 euro (te verhogen met de wettelijke opdeciemen) tegen Yanina en niet van 900 000 euro zoals in verschillende artikels in de pers werd beweerd”, weerlegt Laes echter.

“Yanina concentreert zich momenteel op de voorbereiding van de Miami Open, één van de belangrijkste tornooien van het tennisseizoen. Ze kon gisteren dus niet zelf aanwezig zijn op de rechtbank omdat ze in Amerika aan het werk is. De rechtbank dient zich nog uit te spreken over deze zaak dus het is voorbarig om conclusies te trekken. Ik kan alleen bevestigen dat Yanina op geen enkele manier betrokken was bij de vermeende overtredingen en zelfs niet werd geïnformeerd of ondervraagd hierover. Onze verbazing was dan ook groot toen de dagvaarding op haar naam werd ontvangen en wij verzoeken de vrijspraak. Yanina’s standpunt werd door haar raadsman uitvoerig toegelicht tijdens de zitting van gisteren en we hebben er alle vertrouwen in dat de rechtbank op billijke en correcte wijze zal oordelen.”

Op 10 april wordt in deze zaak het vonnis verwacht.

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS