Home » Geen categorie » Wickmayer sleept kwalificatie uit de brand in Montreal

Wickmayer sleept kwalificatie uit de brand in Montreal

Wickmayer sleept kwalificatie uit de brand in Montreal

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-65) heeft zich in Montreal, Canada, geplaatst voor de hoofdtabel van de Rogers Cup (Premier, $ 2 440 070). In haar tweede en laatste kwalificatieronde moest ze echter wel voor elk punt zwoegen.

Vorige week verliet Wickmayer Stanford nog met een virale infectie op haar sinussen. Het was dus een race tegen de klok om op tijd terug gezond genoeg te zijn om in actie te komen in de kwalificaties van de Rogers Cup. Als ze echter nog een beetje ziekjes was tijdens haar eerste kwalificatieronde, dan was daar weinig van te merken.

In de tweede voorronde moest Wicky de baan op tegen de Franse Kristina Mladenovic (WTA-78). Die had de Belgische vorig jaar in Parijs nog in twee sets naar huis gespeeld, en ook nu begon de wedstrijd rampzalig voor Wickmayer. In de eerste set kwam ze er namelijk niet aan te pas en kon ze in totaal slechts vijf punten op de service van Mladenovic pakken. Zelf moest ze haar opslag twee keer inleveren en zo stond al snel 1-6 op het bord.

In de tweede set herpakte Wickmayer zich. Hoewel ze tot twee keer toe tegen een triple break point aankeek, haalde ze net op die momenten haar beste tennis boven. Zelf kon ze ook geen breakpunten benutten, maar in de tiebreak liet ze zien wie de baas was: 7-4.

Ook in de beslissende set hielden beide speelsters elkaar in evenwicht. Wickmayer trok haar niveau nog naar omhoog, maar Mladenovic wou van geen wijken weten. Twee breaks wisselden de beide speelster uit, maar een definitieve afscheiding kwam er niet. Ook toen Yanina Wickmayer tot twee keer toe moest serveren om in de wedstrijd te blijven, kwam er geen uitsluitsel over de winnares en dus moest er opnieuw een tiebreak komen. Daarin snoepte Wicky bij 5-4 de twee opslagen van Mladenovic af om zo uiteindelijk na een loodzware partij van maar liefst twee uur en 47 minuten te kunnen juichen: 7-4.

“Wat een gevecht! Hiervoor hou ik van al het harde werken! Geweldig gevoel… Slaap zacht!”

Op de hoofdtabel vervoegt Wickmayer Kirsten Flipkens (WTA-47), die rechtstreeks geplaatst was.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws