Home » Geen categorie » Wickmayer speelt in Tokio voor vierde titel

Wickmayer speelt in Tokio voor vierde titel

Wickmayer speelt in Tokio voor vierde titel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-86) blijft het uitstekend doen op het Japanse hardcourt van Tokio (WTA International; $ 250 000). In de halve finale rekende ze er af met zevende reekshoofd Tomljanovic (WTA-61) en bereikt ze zo haar elfde WTA-finale uit haar carrière.

Dat Wickmayer zo stilaan terug haar beste tennis laat zien, werd na haar knappe prestaties in New York op de US Open wel duidelijk. En op dat elan gaat ze nu ook verder in Tokio. Daar plaatste ze zich namelijk voor de elfde WTA-finale uit haar carrière.

Daarvoor zette ze de tweeëntwintigjarige Ajla Tomljanovic in twee sets opzij. Gedurende de volledige match excelleerde Wickmayer op de belangrijke momenten. Zo werkte al de vijf breakpunten waar ze tegenaan keek weg. Voor Tomljanovic was er op die manier weinig in te brengen tegen Wicky.

In de eerste set ging de Kroatische nog wel goed mee, en werkte ze zelf enkele breakkansen weg, maar toen het er op aan kwam gaf Wickmayer nog wat extra gas. Met een late break verzilverde ze de eerste set: 7-5. Daarmee brak ze ook meteen het verweer van Tomljanovic. Waar het zevende reekshoofd in de eerste set nog zes van de zeven breakpunten naar de prullenbak verwees, kon ze dat in de tweede set nog maar één keer van de drie. Wickmayer keek niet meer achterom en na net geen anderhalf uur spelen kon de Belgische juichen: 6-2.

In de finale kijkt Wickmayer in de ogen van de Poolse Magda Linette (WTA-84), die voor het eerst in een WTA-finale staat. Qua ervaring slaat de schaal duidelijk richting Wickmayer die na Birmingham (2008), Rosmalen (2009), Oeiras (2009, winst), Linz (2009, winst), Auckland (2009; 2010, winst; 2013), Hobart (2012), Bad Gastein (2012) en Taipei (2013) al in haar elfde WTA-finale staat. Zondagochtend om vijf uur Belgische tijd staat trouwens niet enkel de trofee op het spel, maar voor Wickmayer ook de plaats als beste Belgische op de WTA-ranking. Verliest Wicky, dan komt ze op plaats 66 terecht, maar wint ze, dan komt ze exact tien plaatsen hoger op de lijst te staan, net twee plaatsjes boven Alison Van Uytvanck (WTA-55) die volgende week drie plaatsen moet inleveren.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws