Home » Geen categorie » Wickmayer stoot door in Sint-Petersburg

Wickmayer stoot door in Sint-Petersburg

Wickmayer stoot door in Sint-Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-55) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Ze versloeg de Letse Jelena Ostapenko (WTA-85) in twee sets. In het dubbelspel werd Elise Mertens (WTA D-87) uitgeschakeld.

Wickmayer paste vorig week voor de Fed Cup, maar begint deze week fit aan het toernooi van Sint-Petersburg. Vorig jaar won Ostapenko hun enige onderlinge confrontatie in Trnava. Onze landgenote serveerde zeer sterk in de eerste set en moest geen enkele breakpunt toestaan. Met 6-4 ging de eerste set naar Wickmayer. In de tweede set waren een meer breaks, maar de set ging toch vrij eenvoudig met 6-3 naar onze landgenote.

In de volgende ronde moet Wickmayer het opnemen tegen het tweede reekshoofd Roberta Vinci (WTA-16). In onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 voor de Italiaanse. Kirsten Flipkens (WTA-69) komt later nog in actie in de eerste ronde, zij ontmoet de Russische Daria Kasatkina (WTA-61).

In het dubbelspel verloor Elise Mertens aan de zijde van de Russische Irina Khromacheva (WTA D-126). Ze verloren met 6-0 en 6-2 van de derde reekshoofden Anabel Medina Garrigues (WTA D-26) en Arantxa Parra Santonja (WTA D-33).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws