Home » Geen categorie » Wickmayer stoot door in Sint-Petersburg

Wickmayer stoot door in Sint-Petersburg

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-55) heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi van Sint-Petersburg. Ze versloeg de Letse Jelena Ostapenko (WTA-85) in twee sets. In het dubbelspel werd Elise Mertens (WTA D-87) uitgeschakeld.

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer paste vorig week voor de Fed Cup, maar begint deze week fit aan het toernooi van Sint-Petersburg. Vorig jaar won Ostapenko hun enige onderlinge confrontatie in Trnava. Onze landgenote serveerde zeer sterk in de eerste set en moest geen enkele breakpunt toestaan. Met 6-4 ging de eerste set naar Wickmayer. In de tweede set waren een meer breaks, maar de set ging toch vrij eenvoudig met 6-3 naar onze landgenote.

In de volgende ronde moet Wickmayer het opnemen tegen het tweede reekshoofd Roberta Vinci (WTA-16). In onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 voor de Italiaanse. Kirsten Flipkens (WTA-69) komt later nog in actie in de eerste ronde, zij ontmoet de Russische Daria Kasatkina (WTA-61).

In het dubbelspel verloor Elise Mertens aan de zijde van de Russische Irina Khromacheva (WTA D-126). Ze verloren met 6-0 en 6-2 van de derde reekshoofden Anabel Medina Garrigues (WTA D-26) en Arantxa Parra Santonja (WTA D-33).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER