Home » Geen categorie » Wickmayer stoot door in Vancouver

Wickmayer stoot door in Vancouver

Wickmayer stoot door in Vancouver

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-98) heeft zich op het ITF-toernooi van Vancouver ($ 100 000) geplaatst voor de tweede ronde. Ze versloeg de Canadese wildcardspeelster Gabriela Dabrowski (WTA-218) in drie sets. Topreekshoofd Kirsten Flipkens (WTA-87) komt woensdag voor het eerst in actie.

Wickmayer kwam als vierde reekshoofd aan de start in Vancouver, en moest aan de bak tegen thuisspeelster Dabrowski. Onze landgenote begon goed aan de wedstrijd, en pakte vlot de eerste set met 6-1. In set twee waren de rollen compleet omgedraaid, de Canadese serveerde een pak sterker en bracht met 1-6 de wedstrijd terug in evenwicht. Wickmayer liet zich echter niet van de wijs brengen en gunde Dabrowski geen enkel spelletje meer. Met 6-0 in set drie plaatste ze zich voor de tweede ronde. Daarin moet ze het opnemen tegen kwalificatiespeelster Julia Glusko (WTA-164) of de Amerikaanse Shelby Rogers (WTA-157).

Flipkens is topreekshoofd in Vancouver en speelt haar eerste ronde op woensdag. Daarin wacht een duel met de Spaanse Silvia Soler-Espinosa (WTA-126). In 2011 won onze landgenote hun enige onderlinge ontmoeting in Fes (Marokko).

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws