Home » Grand Slam » Wimbledon » Wickmayer stoot door naar derde ronde op Wimbledon

Wickmayer stoot door naar derde ronde op Wimbledon

Wickmayer stoot door naar derde ronde op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-101) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde ronde op Wimbledon. Ze bereikt zo voor het eerst sinds het voorjaar van 2016 de derde ronde op een Grand Slam. 

De Belgische speelde in de tweede ronde tegen de Duitse Andrea Petkovic (WTA-95), het voormalige nummer negen van de wereld. In de onderlinge ontmoetingen stond het 1-1 maar de Duitse won hun laatste ontmoeting op het gras van Rosmalen in 2014.

Het was Petkovic die als eerste in de wedstrijd een tik kon uitdelen. Zij ging in het vierde spelletje door de opslag van Wickmayer. Die break luidde het begin van een serie aan breaks waarbij de speelsters elkaar in evenwicht hielden tot 4-4. In het negende spelletje kon de Belgische bij haar derde breakpunt een beslissend kloofje slaan. Ze serveerde overtuigend de set uit.

Geconcentreerde Wickmayer

In het openingsgame van de tweede manche ging Wickmayer opnieuw door de opslag van Petkovic maar werd meteen terug gebroken. In het vijfde spelletje slaagde de Belgische er opnieuw in om de break te forceren en dit keer hield ze stand. Bij een 5-3 stand in het voordeel van Wickmayer serveerde Petkovic om in de wedstrijd te blijven. De Belgische kreeg haar eerste wedstrijdpunten en bij het derde was het raak.

Wickmayer haalde knap de overwinning binnen met 6-4 en 6-3 na 1 uur en 16 minuten. In de derde ronde ontmoet ze de Kroatische Donna Vekic (WTA-55) die in de eerste ronde nog knap won van Sloane Stephens (WTA-4). De Belgische stond in 2012 voor het laatst in de derde ronde op Wimbledon. In 2016 haalde ze op het grandslamtoernooi van Roland Garros nog eens de derde ronde.

koen

koen

Meer nieuws