Home » Geen categorie » Wickmayer strandt in kwartfinales tegen Radwanska

Wickmayer strandt in kwartfinales tegen Radwanska

Wickmayer strandt in kwartfinales tegen Radwanska

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft niet voor een nieuwe stunt kunnen zorgen op het WTA-toernooi van Doha in Qatar (premier, $ 2 440 070). In de kwartfinales had ze geen antwoord tegen het Poolse tweede reekshoofd Agnieszka Radwanska.

Op de Qatar Total Open vond Yanina Wickmayer (WTA-72) haar oude niveau terug. Na knappe overwinningen tegen Andrea Petkovic, Caroline Wozniacki en Jana Sepelova, wachtte haar in de kwartfinales opnieuw een moeilijke opdracht: Agnieszka Radwanska (WTA-4). Enkel in 2010 kon Wicky tegen haar winnen, maar de andere drie keren was het telkens de Poolse die in twee sets aan het langste eind trok.

Het zou dus moeilijk worden voor Wickmayer, die ook nog eens met een ingepakte dij aan de start van de partij verscheen. En hoewel het vooral uit voorzorg was, was het toch Radwanska die vanaf de start dicteerde. Wickmayer speelde zeker niet slecht, maar elk punt moest meermaals gemaakt worden voordat de Poolse zich gewonnen gaf. 2-6 waren de harde cijfers na de eerste set.

Ook in de tweede set bleef het verhaal hetzelfde. Wicky ging er voor de volle 100 % voor, maar telkens wist Agnieszka Radwanska de ballen terug te halen en het punt alsnog te winnen. Even later stond dan ook de 1-6-eindstand op het bord.

Toch was dit zeker een succesvolle week voor Wickmayer, die maandag door deze kwartfinale terug zal stijgen op de ranglijsten en zal uitkomen op plaats 58.

“Had een goede week in Doha! Een beetje moe vandaag, maar nog steeds heel blij! Eerst een beetje rusten en dan maak ik me klaar voor de volgende uitdaging!”

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws