Home » Geen categorie » Wickmayer strijdt in Washington voor vijfde WTA-titel uit haar carrière

Wickmayer strijdt in Washington voor vijfde WTA-titel uit haar carrière

Wickmayer strijdt in Washington voor vijfde WTA-titel uit haar carrière

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-44) beleeft een ware droomweek op de Citi Open (Hardcourt, $ 226 750) in Washington. Ze plaatste zich vlot voor de finale en kan zondag haar vijfde WTA-titel veroveren. Bovendien pakte Wicky (WTA D-282) ook de dubbeltitel in Washington, samen met de Roemeense Monica Niculescu (WTA D-29).

Wickmayer knokte zich vrijdag naar de halve finale in Washington en stond bij de laatste vier tegenover het Kazakse zesde reekshoofd Yulia Putintseva (WTA-45). Wicky leidde in onderlinge duels met 1-0.

In een extreme hitte van 37 graden schoot Wickmayer uitstekend uit de startblokken. Ze liet haar tegenstandster geen schijn van kans en snelde naar een 4-0-voorsprong. Putinseva gaf zich echter niet gewonnen en knokte zich terug tot 5-4. Toen kon de Belgische nummer één de set uiteindelijk toch afmaken met 6-4.

Wickmayer bleef in de tweede set uitstekend tennissen en ging meteen door de opslag van Putinseva. Onze landgenote werkte zorgvuldig vier breakballen weg en maakte met een nieuwe break de partij met 6-2 af. Zo rekende Wicky in 1 uur en 27 minuten af met de hitte en haar tegenstandster.

Wickmayer glunderde achteraf met haar nieuwe WTA-finale: “Het was heel warm maar zo is het al elke dag geweest. Ik wist dat zij me voor elk punt moest laten werken en dat het heel zwaar zou zijn. Ik probeerde om positief en geconcentreerd te blijven, voluit voor mijn punten te gaan en agressief te blijven”, zei ze in het on-court-interview. “Hiervoor werk ik, om finales te spelen en om de trofee te kunnen vasthouden. Het is geweldig om opnieuw in de finale te staan!”

In de finale wacht voor Wickmayer een duel met de Amerikaanse verrassing Lauren Davis, het nummer 122 van de wereld. Davis valt echter niet te onderschatten Ze was twee jaar geleden nog het nummer 43 en speelde een uitstekend toernooi in Washington. In onderlinge duels leidt Davis bovendien met 3-0 tegen Wickmayer. Wickmayer wordt sowieso al beloond op de WTA-ranking met een stijging van vier plaatsen naar het nummer 40. Ze kan zondag haar vijfde WTA-titel binnenhalen, na Tokio , Auckland in 2010 en Oeiras en Linz in 2009.

Na haar sterke prestatie in het enkelspel, rijfde Wickmayer (WTA D-282) ook nog de dubbeltitel binnen. Samen met de Roemeense Monica Niculescu (WTA D-29) klopte ze in de finale het Japanse duo Shuko Aoyama (WTA D-71) en Risa Ozaki (Geen Ranking) met 6-4 en 6-3. Het is slechts haar twede WTA-dubbeltitel na Luxemburg in 2013.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws