Home » Geen categorie » Wickmayer strijdt voor titel in Carlsbad

Wickmayer strijdt voor titel in Carlsbad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-49) breit nog een mooi einde aan haar tennisseizoen. Ze plaatste zich voor de finale op het WTA-toernooi van Carlsbad (VS, $ 125 000).

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Op het hardcourt in Californië voelt Wickmayer zich als eerste reekshoofd goed in haar sas. In de halve finale moest ze spelen tegen de Griekse Maria Sakkari (WTA-182). Het was hun eerste onderlinge duel.

Wickmayer sloeg in de eerste set drie aces en ging drie keer door de opslag van haar opponente. In de tweede set snelde Wicky naar de eindzege met 6-2 in de tweede set en plaatste zich zo voor de finale. In de finale moet ze nog wel voorbij het Amerikaanse vijfde reekshoofd Nicole Gibbs (WTA-122). Gibbs klopte haar landgenote Jennifer Brady (WTA-232) met 6-0 en 6-4 en is dus goed in vorm.

Onze landgenote kan haar tweede WTA-toernooi van 2015 winnen, na een eerdere zege in Tokio. In totaal won ze in haar carrière al vier WTA-toernooien. Eerder won ze in 2009 in Oeiras (Portugal) en Linz (Oostenrijk) en in 2010 in Auckland (Nieuw Zeeland).

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

MEER NIEUWS

Zizou Bergs - © Facebook (Kazakhstan Tennis Federation)

Bergs triomfeert in Almaty

Zizou Bergs (ATP-259) heeft zijn derde titel van het jaar beet. In de finale van het challengertoernooi van Almaty (Kazachtstan, CH 80) was hij te sterk voor een thuisspeler.

LEES MEER