Home » Geen categorie » Wickmayer struikelt in derde ronde in Miami na zware driesetter

Wickmayer struikelt in derde ronde in Miami na zware driesetter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-47) heeft zich op het WTA-toernooi van Miami ($ 6 844 139) niet kunnen plaatsen voor de vierde ronde nadat ze zich na een wedstrijd van meer dan tweeënhalf uur nipt gewonnen moest geven tegen de Britse Heather Watson (WTA-69).

Wickmayer imponeerde in haar eerste twee wedstrijden in Miami en versloeg in de vorige ronde Lucie Safarova (WTA-15) op overtuigende wijze. In de derde ronde kreeg onze landgenote de Britse Watson tegenover zich, die ze in drie eerdere ontmoetingen, waarvan de laatste weliswaar dateerde van 2013, telkens versloeg.

Wickmayer nam op het hardcourt van Miami de beste start en liep meteen uit naar 3-0, wat ze ook omzette in 6-3 setwinst. In de tweede set vielen aan beide zijden meerdere breaks maar bij 6-5 voor Watson moest onze landgenote haar opslag opnieuw inleveren, waardoor een derde set beslissing moest brengen. In de loop van de derde set kon Wickmayer twee breakpunten niet omzetten waardoor alles on serve verliep tot 4-3 en Watson meteen bij haar eerste breakpunt toesloeg. In het daaropvolgende game maakte ze de wedstrijd uit: 3-6, 7-5 en 6-3 voor Watson na maar liefst 2 uur en 36 minuten.

koen

koen

MEER NIEUWS