Home » Grand Slam » Roland Garros » Wickmayer stunt in Parijs en mag zich opmaken voor topduel

Wickmayer stunt in Parijs en mag zich opmaken voor topduel

Wickmayer stunt in Parijs en mag zich opmaken voor topduel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-54) heeft voor een schitterende prestatie gezorgd op Roland Garros. In de tweede ronde stuurde ze het 27e reekshoofd Ekaterina Makarova (WTA-29) naar huis na drie spannende sets.

In de eerste set moest ‘Wicky’ nog wat in haar ritme komen op court 17, ze had moeite om haar opslag te behouden en zag de set met 2-6 naar Makarova gaan. In de tweede set kantelde de wedstrijd echter, onze landgenote pakte een vroege break en kwam niet meer in gevaar op haar eigen opslag. Wat later ging ze nogmaals door de opslag van de Russische en pakte ze de tweede set met 6-2.

Makarova probeerde het ritme van Wickmayer te breken door een lange toiletpauze in te lassen, maar onze landgenote liet zich niet uit haar lood slaan. In het vijde spelletje ging ze door de opslag van Makarova, en ze bevestigde door sterk te blijven serveren. Wickmayer ging opnieuw door de opslag van de Russische en maakte het nadien vakkundig af bij het eerste matchpunt: 6-2.

Wickmayer evenaart zo haar beste prestatie op Roland Garros, in 2010 en 2011 stond ze eveneens in de derde ronde. Daarin neemt ze het op tegen titelkandidate Garbine Muguruza (WTA-4). In 2014 speelden ze reeds tegen elkaar in Hobart, toen gaf Wickmayer op in de eerste set.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws