Home » Geen categorie » Wickmayer stunt net niet tegen Jankovic

Wickmayer stunt net niet tegen Jankovic

Yanina Wickmayer (WTA-56) heeft nipt een finaleplaats gemist op het WTA-toernooi van Guangzhou (China, $ 250 000). Ze liet een matchpunt liggen tegen Jelena Jankovic (WTA-25) en kon dus geen negende zege op rij boeken.

Wickmayer kon geen vervolg breien aan haar sterke zegereeks van acht opeenvolgende overwinningen. Vierde reekshoofd Jankovic was in drie spannende sets te sterk voor onze landgenote. Na een strijd van bijna 2,5 uur moest Wicky het onderspit delven. In de eerste set werd ze in het zesde spelletje gebroken. Jankovic behield haar voorsprong en pakte de set met 6-3.

In de tweede set verloor Wickmayer bij 1-1 haar opslag en kwam zo op een 2-1-achterstand. Ze gaf echter niet op, won vijf games op rij en kwam met 6-2 langszij. De derde set werd een echte slijtageslag. Wickmayer kwam op een break achterstand maar keerde terug. Bij een 5-4-voorsprong kreeg ze een matchbal op de opslag van Jankovic maar ze kon het niet afmaken. In haar volgende opslagspelletje werd de 25-jarige Belgische gebroken en daardoor kon Jankovic de match uitserveren. De Servische werkte twee breakballen weg en maakte het wel af bij haar eerste matchpunt.

Door haar nederlaag komt er een einde aan de knappe zegereeks van Wickmayer. Na haar titel in Tokyo vorig week en een knappe week in Guangzhou, mag ze evenwel terugkijken op twee sterke weken. Op de WTA-ranking zal ze waarschijnlijk ook verder stijgen naar nummer 51. Wickmayer reageerde achteraf ontgoocheld op haar Twitterpagina: “Zware nederlaag vandaag maar toch trots op deze twee weken”