Yanina Wickmayer (WTA-102) heeft zich maandag als eerste geplaatst voor de tweede ronde van Wimbledon. Op het heilige gras van Londen won ze in twee sets van een Duitse. 

Als allereerste speler (m/v) kon Wickmayer zich plaatsen voor de tweede ronde van het derde grandslamtoernooi van het jaar. Ze nam het in de eerste ronde op tegen de Duitse Mona Barthel (WTA-114), in 2013 nog het nummer 23 van de wereld. In de onderlinge ontmoeting leidde de Belgische met 3-1 maar de laatste ontmoeting dateerde al wel van ruim acht jaar geleden.

Wickmayer serveerde degelijk en kon vooral terugvallen op een uitstekende eerste opslag. Zowel in set één als in set twee moest Wickmayer één keer haar service inleveren. Zelf verschalkte ze haar tegenstandster dubbel zoveel en won met telkens één break verschil. Na 1 uur en 20 minuten stond de 7-5, 6-4 overwinning vast.

De Belgische gaat zo, net als vorig jaar, naar de tweede ronde van Wimbledon. In die tweede ronde neemt ze het opnieuw op tegen een Duitse. Haar tegenstandster wordt Andrea Petkovic (WTA-95).

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.