Home » Geen categorie » Wickmayer trakteert zichzelf op dubbeltitel

Wickmayer trakteert zichzelf op dubbeltitel

Wickmayer trakteert zichzelf op dubbeltitel

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer heeft – uitgerekend op haar 24ste verjaardag – haar allereerste dubbeltitel op het allerhoogste niveau op haar palmares geschreven. Samen met Stephanie Vogt uit Liechtenstein versloeg ze in de finale van het toernooi van Luxemburg een Duits-Frans koppel in twee sets.

Nadat de eerste twee rondes niet heel vlot verliepen voor Wickmayer en Vogt – zo moesten ze in de eerste ronde zelfs wedstrijdballen wegwerken – kregen ze in de halve finale bij 1-0 in games de finaletickets cadeau. In die finale wachtten de Duitse Kristina Barrois en de Franse Laura Thorpe hen op.

In een spannende eerste set konden Wicky en Vogt pas een definitief verschil maken in de tiebreak: 7-2. In de tweede set ging het daarentegen iets makkelijker. Wickmayer en Vogt konden een break voorsprong vasthouden en konden zo de wedstrijd uitserveren: 6-4.

“In de eerste ronde gestart met enkele wedstrijdpunten weg te werken en gestopt met de dubbeltitel in onze zakken… Fantastische week!”


Op die manier schrijft Yanina Wickmayer op haar 24ste verjaardag haar allereerste dubbelsucces op het WTA-circuit op haar naam. Ook voor Vogt was het haar allereerste dubbeltitel.

“Stephanie Vogt & Yanina Wickmayer winnen de dubbeltitel in Luxemburg: 7-6 (2) & 6-4.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws