Home » Grand Slam » Wimbledon » Wickmayer treft reekshoofd in eerste ronde Wimbledon

Wickmayer treft reekshoofd in eerste ronde Wimbledon

Wickmayer treft reekshoofd in eerste ronde Wimbledon

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

De Belgische meisjes kennen hun tegenstanders in de eerste ronde op Wimbledon. Yanina Wickmayer (WTA-46) moet in de eerste ronde meteen aan de bak tegen een reekshoofd, terwijl Kirsten Flipkens (WTA-52) en Alison Van Uytvanck (WTA-132) tegen een haalbare tegenstander spelen.

Wickmayer moet het in de eerste ronde opnemen tegen het vijftiende reekshoofd, de Tsjechische Karolina Pliskova (WTA-17). Wickmayer en Pliskova speelden al drie keer tegen elkaar en in onderlinge duels staat het 2-1 voor de Tsjechische. Het wordt echter hun eerste ontmoeting op gras.

Kirsten Flipkens - © Melissa Van de Wiele
Kirsten Flipkens – © Melissa Van de Wiele

Flipkens treft in de eerste ronde de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA-76). Het wordt hun eerste onderlinge duel. Flipkens tankte vertrouwen met een halve finale in Mallorca en start als favoriete tegen Gibbs. Bij een zege wacht in de tweede ronde een duel met negende reekshoofd Madison Keys (WTA-10) of de Duitse Laura Siegemund (WTA-41).

Alison Van Uytvanck - © Melissa Van de Wiele
Alison Van Uytvanck – © Melissa Van de Wiele

Van Uytvanck treft een haalbare tegenstander in de eerste ronde. Ze speelt tegen de Britse wildcard Tara Moore (WTA-229). In onderlinge duels tussen Van Uytvanck en Moore staat het 1-1. Als onze landgenote wint, speelt ze in de tweede ronde tegen nummer veertien van de wereld Svetlana Kuznetsova (WTA-14) of Caroline Wozniacki (WTA-37). Bij de mannen kent David Goffin (ATP-11) ook zijn loting, hij moet een lastig parcours afleggen.

Deel dit artikel

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws