Home » Grand Slam » Australian Open » Wickmayer vecht zich naar duel met Errani, exit Goffin

Wickmayer vecht zich naar duel met Errani, exit Goffin

Wickmayer vecht zich naar duel met Errani, exit Goffin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-80) houdt de Belgische eer hoog in Melbourne, ze vocht zich in drie sets langs de Spaanse Lara Arruabarrena (WTA-91). David Goffin (ATP-22) werd in de tweede ronde uitgeschakeld door ex-finalist Marcos Baghdatis (ATP-78).

Wickmayer bereikte voor het laatste de derde ronde van een Grand Slam op de Australian Open van 2013. De afgelopen jaren kon ze in een Grand Slam soms in de eerste ronde verrassen tegen een reekshoofd, maar de bevestiging bleef nadien uit. In een snikheet duel van 2 uur en 20 minuten haalde Wickmayer het op karakter met 6-4 4-6 en 6-4. In de derde ronde moet ze het opnemen tegen het Italiaanse veertiende reekshoofd Sara Errani (WTA-14). In onderlinge duels staat het 3-2 voor Wicky, maar de Italiaanse won wel hun twee laatste ontmoetingen.

Goffin ging dan weer verrassend onderuit tegen publiekslieveling Baghdatis. De Cyprioot won de eerste set met 6-1 en ging ook in set twee door op zijn elan: 6-4. Enkel in set drie kon Goffin wat weerwerk bieden, en zo sleepte hij met 4-6 toch een set in de wacht. In de vierde set schakelde Baghdatis echter een versnelling hoger, en ‘bagelde’ hij onze landgenoot met 6-0. Met 10 dubbele fouten en 52 ‘unforced errors’ lag de foutenlast bij Goffin erg hoog.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws