Home » Geen categorie » Wickmayer verlaat Stanford ziek

Wickmayer verlaat Stanford ziek

Wickmayer verlaat Stanford ziek

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-65) heeft zich niet kunnen plaatsten voor de tweede ronde van The Bank of the West Classic (Premier, $ 710 000). In de eerste ronde moest ze ziek opgeven tegen een kwalificatiespeelster.

Wickmayer zal zeker niet teleurgesteld geweest zijn toen ze de loting zag. Met een kwalificatiespeelster kon de Belgische het niet veel beter treffen op een toernooi met kleppers als Serena Williams (WTA-1), Agnieszka Radwanska (WTA-5) en Victoria Azarenka (WTA-10). Uiteindelijk bleek de Canadese Carol Zhao (WTA-421) de eerste tegenstandster te gaan worden op de Amerikaanse tournee van Wickmayer.

Hoewel Zhao zich via de kwalificaties al bewezen had, leek niemand echt te geloven in een stunt van de Canadese. Toch draaide het heel anders uit. Tot 2-2 ging het nog gelijk op, maar Wicky was duidelijk haar zelf niet. Zhao schakelde een tandje hoger en het was verrassend genoeg Wickmayer die niet meer kon volgen. Vijf games duurde het nog voor de Belgische bij 2-6 en 0-1 de dokter op de baan riep.

Die kon haar echter niet helpen en Yanina Wickmayer moest ontgoocheld de handdoek in de ring gooien. Diagnose: een virale infectie. Voor Wickmayer begint er nu een race tegen de klok om snel terug fit te zijn zodat ze nog wat matchritme kan opdoen voor de start van de US Open, over minder dan een maand. Normaal is het volgende toernooi van Wicky de Rogers Cup (Premier, $ 2 440 070) waar ze dit weekend kwalificaties zou spelen. Gelukkig kunnen we nog altijd rekenen op positieve vooruitzichten:

“Ik denk nog steeds dat Wickmayer ooit in de top 5 kan geraken.”

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws