Home » Grand Slam » Wimbledon » Wickmayer verliest marathonpartij op Wimbledon

Wickmayer verliest marathonpartij op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-88) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Wimbledon. Nadat de partij op dinsdag stilgelegd werd door de duisternis, verloor ze met 8-10 in de beslissende set.

Wickmayer kreeg op dinsdag een eerste matchpunt tijdens de tiebreak van de tweede set, maar zag alsnog de set naar de Russische Elizaveta Kulichkova (WTA-109) gaan. Op woensdag werd de partij hervat bij 1-1 in de derde set.

Bij 2-2 ging de 19-jarige Russische door de opslag van ‘Wicky, maar zij wist een 2-4 achterstand om te buigen tot een 5-4 voorsprong. Beide speelsters haalden hun hoogste niveau boven, en het ging gelijk op tot 8-8. Een dubbele fout werd Wickmayer echter fataal. Kulichkova liet haar prooi niet meer los, en haalde de set met 8-10 binnen.

En zo eindigt het toernooi in de eerste ronde voor Wickmayer, net zoals in 2008, 2009 en 2013. Vorig jaar bereikte ze de tweede ronde.

[alert type=”info” title=”Wimbledon: eerste ronde”]Yanina Wickmayer – Elizaveta Kulichkova (RUS) 6-3 6-7(6) 8-10[/alert]

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

MEER NIEUWS