Home » Geen categorie » Wickmayer verliest thriller tegen Errani

Wickmayer verliest thriller tegen Errani

Wickmayer verliest thriller tegen Errani

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-67) is uitgeschakeld op het WTA Premier toernooi van Cincinnati ($ 2 567 000). Ze verloor in de eerste ronde na een bloedstollende driesetter tegen veertiende reekshoofd Sara Errani (WTA-15).

Wickmayer bereikte via de kwalificaties de hoofdtabel in Cincinnati. Ze had geen geluk met de loting want haar opponente was de Italiaanse Errani, het veertiende reekshoofd dat in 2012 nog de finale op Roland Garros bereikte. In de onderlinge duels stond het wel 3-1 voor Wicky maar Errani startte toch als favoriete.

De eerste set verliep vrij gelijkopgaand tot 5-5. Toen brak Errani door de opslag van Wickmayer en pakte ze deze set met 7-5. In de tweede set keerde de 24-jarige Wickmayer terug in de match. Ze kwam op een 5-2 voorsprong en haalde de set binnen met 6-3.

In de beslissende derde set vochten Wickmayer en Errani een bitse strijd uit. Errani nam eerst een 2-0 voorsprong maar onze landgenote vocht terug tot 2-2. Bij 3-3 benutte Wickmayer een breakpunt maar verloor ze meteen daarna opnieuw haar opslag. Wicky en haar Italiaanse tegenstander gaven elkaar tot 6-6 geen duimbreed toe en een tiebreak moest voor de beslissing zorgen.

In de tiebreak was Errani duidelijk de beste. Ze kwam snel op een 4-0 voorsprong, gaf deze voorsprong niet meer uit handen en haalde het met 7-2. De zenuwslopende match duurde maar liefst 2 uur en 44 minuten. Door de uitschakeling van Wickmayer blijft alleen Kirsten Flipkens nog over in Cincinnati. Flipkens speelt in de tweede ronde tegen Simona Halep, het nummer 2 van de wereld.

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws