Home » Grand Slam » Roland Garros » Wickmayer verrassend uitgeschakeld op Roland Garros

Wickmayer verrassend uitgeschakeld op Roland Garros

Wickmayer verrassend uitgeschakeld op Roland Garros

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-41) is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de tweede ronde, ze verloor van de tamelijk onbekende Anna Karolina Schmiedlova (WTA-150) in drie sets. Alle hoop van de Belgische tennisfans rust nu op de schouders van Kirsten Flipkens.

Door de regen in het begin van de week speelde Wickmayer haar eerste ronde partij in Parijs pas op woensdag. Op papier had ze zeker een kans tegen de meer dan 100 plaatsen lager geklasseerde Schmiedlova, die uit de kwalificaties kwam.

Wickmayer zit echter al wekenlang in een negatieve spiraal, en begon niet al te best aan de partij : al snel was ze op achtervolgen aangewezen. Bij 4-3 kon ze echter terugbreaken, en enkele spelletjes later liet ze helaas enkele setpunten onbenut. Een tiebreak moest over de eerste set beslissen, en daarin was de Slovaakse nipt de sterkste : 5-7.

Wickmayer herpakte zich in de tweede set, en won deze vlot met 6-2. Helaas kon ze de lijn niet doortrekken in de derde set en al snel stond ze 0-4 achter, tot grote frustratie van Wickyzelf. Bij 2-5 wist ze nog 4 matchballen te redden, maar de talrijke missers werden haar dan toch fataal. winst dus voor Schmiedlova met 6-7(5) 6-2 2-6.

Alle hoop van de Belgische tennisfans rust nu op de schouders van Kirsten Flipkens, maar ook haar wacht geen makkelijke opdracht. Ze neemt het in de tweede ronde op tegen oud-winnares Francesca Schiavone uit Italië.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws