Home » Geen categorie » Wickmayer vliegt naar halve finale in Guangzhou

Wickmayer vliegt naar halve finale in Guangzhou

Wickmayer vliegt naar halve finale in Guangzhou

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-56) heeft zich vlot geplaatst voor de halve finale op het WTA-toernooi van Guangzhou (China, $ 250 000). Ze liet amper vier spelletjes liggen tegen het Roemeense zesde reekshoofd Monica Niculescu (WTA-49).

Wickmayer is sterk op dreef op het hardcourt in het Chinese Guangzhou. Na haar titel vorige week in Tokio, ging ze in China vlot naar de laatste acht. In de kwartfinale speelde Wicky tegen zesde reekshoofd Niculescu. In onderlinge duels stond het 2-2 tussen de twee speelsters.

Onze landgenote ging verder op haar elan tegen Niculescu. Na amper 1 uur en 10 minuten maakte ze komaf met de Roemeense tegenstandster. In de eerste set ging Wickmayer drie keer door de opslag van Niculescu. Ze werd zelf één keer gebroken maar pakte vlot de set met 6-2. In de tweede set verzilverde de Belgische nummer één opnieuw drie breakballen en maakte ze de match met 6-2 af. Wickmayer boekt nu al haar achtste zege op rij en serveerde goed met een eerste opslagpercentage van 69 procent.

In de halve finale speelt Wickmayer tegen vierde reekshoofd en nummer 25 van de wereld Jelena Jankovic. De ervaren Servische speelster was in haar kwartfinale te sterk voor vijfde reekshoofd Svetlana Kuznetsova (WTA-30). Als Wicky kan stunten tegen Jankovic, wacht in de finale een mogelijke clash met nummer twee van de wereld Simona Halep!

Wouter Kesteloot

Wouter Kesteloot

Meer nieuws