Home » WTA » Wickmayer weer op dreef in Landisville

Wickmayer weer op dreef in Landisville

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-160) lijkt terug op het juiste spoor te zitten. Op het toernooi van Landisville (VS, ITF) is ze alvast goed bezig.

Wickmayer kwam in de eerste ronde uit tegen Johanna Larsson (WTA-173). De vaste dubbelpartner van Kirsten Flipkens (WTA D-24) was echter niet opgewassen tegen onze landgenote. Met 6-4 en 6-2 zat de partij er na iets meer dan een uur op.

De Japanse Ayano Shimizu (WTA-232) kon in de tweede ronde meer weerwerk bieden. Wickmayer kwam op 5-2 maar kon deze voorsprong niet vasthouden. In de beslissende tiebreak was ze lange tijd op achtervolgen aangewezen, maar wist het tij toch te keren. Met 7-4 trok ze het laken alsnog naar zich toe.

Wickmayer brak aan het begin van de tweede manche meteen door de opslag van haar tegenstandster maar zag Shimizu opnieuw langszij komen. Een volgende break in het belangrijke zevende game was voor onze landgenote genoeg om de match met 6-4 binnen te halen.

In de kwartfinale neemt Wickmayer het op tegen de Chinese Lin Zhu (WTA-125), het tweede reekshoofd.

Chloë Lyssens Danneboom

Chloë Lyssens Danneboom

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden