Home » Geen categorie » Wickmayer wint toernooi van Tokio

Wickmayer wint toernooi van Tokio

Wickmayer wint toernooi van Tokio

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-86) heeft de titel gepakt op het WTA-toernooi van Tokio (International, $ 250 000). In de finale was ze te goed voor de Poolse Magda Linette (WTA-84).

Wickmayer was deze week goed op dreef in Tokio, waarmee ze haar goede vorm van de US Open doorzet. In de finale van het toernooi kwam ze uit tegen de twee jaar jongere en twee plaatsen hoger gerangschikte Linette. Beiden ontmoette elkaar voor de eerste keer. Voor Wicky stond er niet alleen een eerste trofee sinds 2010 en een cheque van een slordige € 38 000 op het spel, ze kon ook opnieuw de beste Belgische op de WTA-ranking worden mocht ze het toernooi binnenrijven.

Motivatie genoeg dus voor Wickmayer, en toch was het Linette die met de eerste set ging lopen. In een set waarin de breaks over-en-weer vlogen (vijf in totaal), was het de Poolse die er eentje meer kon forceren: 4-6. Wickmayer liet zich echter niet zomaar doen, en knokte zich in de tweede set terug in de partij. Met een break voorsprong ging ze naar 6-3-setwinst en op die manier hing ze de bordjes terug in evenwicht.

Yanina Wickmayer - © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)
Yanina Wickmayer – © Jimmie48 Tennis Photography (www.j48tennis.net)

In set drie bleef het even spannend. Hoewel Wickmayer drie breaks kon forceren, kon Linette ook profiteren van het lage eerste opslag-percentage van de Belgische (47 %) om vier breakkansen af te dwingen. Op de belangrijke momenten stond Wicky echter roestvast, en uiteindelijk moest ze maar één break meer toestaan. Voldoende dus om ook de derde set te pakken met 6-3.

Voor Wickmayer is het na Oeiras (2009), Linz (2009) en Auckland (2010) de vierde titel uit elf WTA-finales. Met deze overwinning stijgt Wicky maandag zo’n dertig plaatsen op de ranking, goed voor een plaatsje net buiten de top 50.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws