Home » Geen categorie » Wickmayer wint weer in Washington

Wickmayer wint weer in Washington

Yanina Wickmayer (WTA-44) zette haar zegereeks verder. Op de Citi Open (Hardcourt, $ 226 750) in Washington bemachtigde ze een ticket voor de kwartfinale.

In de eerste ronde maakte Wickmayer meteen een degelijke indruk. In twee sets zette ze de Amerikaanse Madison Brengle (WTA-55) opzij. Vandaag nam ze het op tegen Shuai Zhang (WTA-62) uit China. De twee speelden één keer eerder tegen elkaar. In 2013, op eigen bodem trok Zhang in drie sets aan het langste eind.

Onze landgenote speelt in de eerste set niet haar beste tennis maar kan met een stabiel spel de Chinese snel in de verdediging duwen. Vooral bij de tweede opslag is het verschil tussen beide dames merkbaar. Wickmayer wint bijna de helft van de punten, Zhang slechts 16%. Met 6-3 neemt de Belgische een voorsprong.

In de tweede set neemt Wickmayer een vliegende start en komt al snel 4-1 voor te staan. Zhang slaat zich echter terug in de wedstrijd en maakt 5-5 gelijk. Uiteindelijk kan Wickmayer de match met 7-5 binnenhalen. Haar tegenstander in de kwartfinale is nog niet bekend.