Home » Geen categorie » Wickmayer zegeviert in Carlsbad

Wickmayer zegeviert in Carlsbad

Wickmayer zegeviert in Carlsbad

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Yanina Wickmayer (WTA-49) heeft een vijfde WTA-titel aan haar palmares toegevoegd. Op het WTA-toernooi van Carlsbad (VS, $ 125 000) was ze in de finale te sterk voor de Amerikaanse Nicole Gibbs (WTA-122).

Wickmayer speelde op het hardcourt van Carlsbad haar tweede finale van dit najaar, nadat ze in september al de titel pakte in Tokio. Op weg naar de finale liet ze deze week in Californië geen enkele set liggen. Tegenstandster in de finale was de 22-jarige Amerikaanse Nicole Gibbs, het vijfde reekshoofd.

Onze landgenote startte de finale furieus en liep direct uit tot 5-0. Gibbs kwam beter in de wedstrijd en pakte nog een break terug, maar Wickmayer kon de eerste set toch afmaken met 6-3. In set 2 liep de Amerikaanse uit tot 1-4, maar nu was het onze landgenote die terugbrak, waardoor een tiebreak de beslissing moest brengen. Wickmayer won deze tiebreak met 7-4 en haalde zo de wedstrijd binnen.

Met haar winst in de finale sluit Wickmayer een sterk najaar af met een tweede titel van 2015, haar vijfde in totaal. Door haar zege in Carlsbad wordt Wickmayer met plaats 41 opnieuw de beste Belgische op de WTA-ranking.

koen

koen

Meer nieuws