Home » Grand Slam » Wimbledon » Wickmayer zet scheve situatie recht op Wimbledon

Wickmayer zet scheve situatie recht op Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Yanina Wickmayer (WTA-96) staat in de tweede ronde van Wimbledon. Ze versloeg Kateryna Bondarenko (WTA-112) in twee sets en moest in de tweede set een achterstand ophalen. 

TennisDirect campagne interclub maart 2021
TennisDirect campagne interclub maart 2021

Wickmayer moest het voor de zevende keer in haar carrière opnemen tegen de Oekraïense Bondarenko. Het stond drie drie tussen beide speelsters. De Belgische begon sterk aan de partij. Ze moest slechts één breakpunt toestaan en kon zelf twee breaks forceren. Genoeg voor een 6-2 winst in de openingsset.

In de tweede manche kon Bondarenko 1-4 uitlopen op de Belgische. Daarna zette Wickmayer de remonte in. Ze won drie games op rij tot 4-4. Bij een 5-5 stand kon Wickmayer een cruciale break scoren en mocht zo serveren voor de wedstrijd. In een felbevochten game maakte Wickmayer het uit met haar vijfde wedstrijdpunt. De setstanden waren 6-2 en 7-5.

In de volgende ronde neemt ze het op tegen de Spaanse Garbiñe Muguruza (WTA-15). Die laatste speelde in 2015 de finale op Wimbledon maar ging er vorig jaar in de tweede ronde uit. De twee speelden al twee keer eerder tegen elkaar, Muguruza won twee maal. Het wordt de eerste ontmoeting op gras.

Match day @wimbledon_championships #teamwicky #wicky38 #leaveitallonthecourt

Een bericht gedeeld door Yanina Wickmayer (@yaninawickmayer) op

koen

koen

MEER NIEUWS