Home » Exhibitie » Wie stopt Clijsters? Ook Stephens gaat voor de bijl

Wie stopt Clijsters? Ook Stephens gaat voor de bijl

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Kim Clijsters heeft ook haar vierde enkelwedstrijd op de World TeamTennis gewonnen. Haar team New York Empire ging wel nipt onderuit tegen Chicago Smash.

Clijsters opende vrijdagnacht de debatten met New York Empire in het gemengd dubbelspel. Met haar maatje Neal Skupski haalde ze het nipt tegen specialisten Rajeev Ram en Bethanie Mattek-Sands: 5-4.

Even later was het tijd voor het vrouwen dubbelspel en opnieuw mocht Clijsters aandraven. Samen met de Duitse Sabine Lisicki ging ze dit keer onderuit met 2-5 tegen Mattek-Sands en Eugenie Bouchard.

In de vierde partij, het vrouwen enkelspel, was het alweer aan Clijsters. Dit keer kreeg ze Sloane Stephens, gewezen US Open-winnares en momenteel het nummer 37 van de wereld, tegenover zich.

Clijsters oogde, logischerwijs na al twee wedstrijden in de benen te hebben, een beetje vermoeid en ook Stephens gaf geen al te scherpe indruk. Dat resulteerde in een eerder zwakke partij waarin de Belgische zich vooral kon redden met haar sterke forehand. Bij 3-2 voor Clijsters sloeg Stephens twee dubbele fouten en was de break binnen. Na een sterk eigen opslagspel dat resulteerde in een love game was het voorbij voor de Amerikaanse: 5-2.

Uiteindelijk verloor New York Empire wel met 21-22 van Chicago Smash en moeten ze enkele plaatsen inleveren op de ranglijst. Clijsters’ team staat nu op de 5e plaats, maar wacht komende nacht een interessant duel tegen de hekkensluiter, Springfield Lasers.

Fantastische tijd

Clijsters voelt zich op en top in West Virginia, zo liet ze op Twitter weten. “Ik amuseer me op de World TeamTennis en begin meer en meer mijn ritme te vinden. Er zijn een heleboel fantastische wedstrijden en New York Empire is een geweldig team!”

Drop shot en matchpunt uit Clijsters vs. Collins

Samenvatting New York Empire vs. Chicago Smash

Christophe Moons

Christophe Moons

Algemeen coördinator

MEER NIEUWS