Home » Geen categorie » Wie stopt Goffin?

Wie stopt Goffin?

Wie stopt Goffin?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

David Goffin (ATP-78) heeft een zestiende zege op rij aan zijn sabel geregen. In Kitzbühel, op de Bet-at-Home Cup (ATP 250, € 426 605) versloeg hij in de eerste ronde Kenny De Schepper (ATP-102).

Een maand geleden stond Goffin nog op een schamele 8-15 winst/verlies-balans. Drie en een halve week later heeft de 23-jarige Belg het roer echter helemaal omgedraaid. Drie toernooiwinsten later staat het plots 24-15, en nog steeds moet hij zijn eerste set deze maand verliezen.

Ook in Kitzbühel maakte Goffin opnieuw indruk. Uitgenodigd door de organisatie, startte hij het toernooi tegen de Fransman Kenny De Schepper. Het was hun eerste ontmoeting en dus begon de eerste set met de tegenstander af te tasten. Goffin moest drie breakballen wegwerken, maar deed dat met veel sinecure. De Schepper kon minder inbrengen op de breakballen voor La Goff. Twee keer brak de Belg en na een klein half uur was de eerste set al binnen: 6-2.

David Goffin ging ook in de tweede set verder op zijn elan. Hij verzilverde al vroeg een nieuwe break en bouwde daarna wat meer zekerheid in zijn spel in. De Schepper kreeg geen enkele kans meer en moest ook de tweede set aan Goffin laten: 6-4.

“Goed gespeeld vandaag tegen De Schepper”

In de tweede ronde speelt Goffin tegen Philipp Kohlschreiber (ATP-24), het eerste reekshoofd. Hun enige onderlinge duel werd in twee sets gewonnen door de Luikenaar, maar de vraag is wat Goffin nog over heeft na 16 wedstrijden op amper 23 dagen tijd. Verder is hij ook nog slachtoffer geworden van een lichte ziekte. Goffin is dus misschien wel de speler in vorm, maar toch start hij – waarschijnlijk woensdag – als underdog aan de partij.

Rob van Roy

Rob van Roy

Meer nieuws