Home » Geen categorie » Wildcard voor Coppejans en Mestach in Rosmalen

Wildcard voor Coppejans en Mestach in Rosmalen

Wildcard voor Coppejans en Mestach in Rosmalen

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email

Naast Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer zijn er nog twee Belgen zeker van een plaatsje op de hoofdtabel in Rosmalen : An-Sophie Mestach en Kimmer Coppejans kregen een wildcard van de organisatie.

De 25e editie van de Topshelf Open, het grastoernoi van Rosmalen, vindt plaats van 14 tot 21 juni. Het hoofdtoernooi start op zondag, terwijl de kwalificaties op zaterdag starten. Alison Van Uytvanck moet zich via het kwalficatietoernooi proberen te plaatsen.

Bij de vrouwen komen er heel wat bekende namen in actie : nummer die van de wereld Simona Halep, gecoacht door Wim Fissette, Dominika Cilbulkova, Carla Suarez Navarro, Eugenie Bouchard, Maria Kirilenko, Andrea Petkovic en Garbine Muguruza. Heel wat concurrentes dus voor Flipkens en Wickmayer.

Bij de mannen is titelverdediger Nicolas Mahut, die vorig jaar Xavier Malisse versloeg in de halve finale, opnieuw van de partij. Ook Spanjaarden David Ferrer en Fernando Verdasco zakken dit jaar af naar Rosmalen.

Het grastennistornooi in Rosmalen heeft een sterke band met de Belgische tennissers. Justine Henin en Kim Clijsters hebben het tornooi al eerder op hun naam geschreven. Maar ook voor voormalige toppers als Sabine Appelmans en Dominique Monami is het tornooi altijd een vaste voorbereiding geweest op Wimbledon. Rosmalen ligt circa 45 kilometer van de Belgische grens en is vanuit Antwerpen binnen een uur te bereiken.

Melissa Van de Wiele

Melissa Van de Wiele

Meer nieuws