Home » Geen categorie » Williams en Azarenka vieren comeback in stijl in Indian Wells

Williams en Azarenka vieren comeback in stijl in Indian Wells

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

Op de BNP Paribas Open (Verenigde Staten, $ 8 648 508) hebben Serena Williams (NG) en Victoria Azarenka (WTA-204) hun comeback succesvol ingezet. 

Internationale vrouwendag kende een mooi einde: een succesvolle terugkeer van Williams en Azarenka. Ze hebben het uitgeteld: na 404 dagen afwezigheid maakte Williams haar comeback op het profcircuit. De Amerikaanse nam het in de eerste ronde op tegen de Kazachse Zarina Diyas (WTA-53). Williams, die het toernooi twee keer eerder won, wist met 7-5 en 6-3 te winnen van Diyas. Ze was nog niet in haar beste doen en speelde soms wisselvallig, maar het belangrijkste deed ze: winnen.

In de volgende ronde ontmoet ze Kiki Bertens (WTA-29). Achteraf was de Amerikaanse natuurlijk in de wolken maar ze staat met beide voeten op de grond.

“Het was ongelooflijk. Het is iets meer dan een jaar geleden en ondertussen heb ik een kind gekregen en nu kan ik naar huis gaan naar haar. Daar kijk ik zo naar uit”, aldus een stralende Williams.

“Ik leg niet te veel druk op mezelf in dit toernooi. Ik start hier met de gedachte dat ik niet mijn beste tennis ga kunnen spelen in deze eerste wedstrijden. Ik heb niets te verliezen en alles te winnen. Ik speel echt met veel plezier hier. Het voelde alsof mijn verhaal nog niet uit was. Ik stelde mijn terugkomst nooit in vraag.”

Ook Azarenka wist succesvol terug te keren. De Wit-Russische nam het in de eerste ronde op tegen de Britse Heather Watson (WTA-70). Azarenka haalde het met 6-4 en 6-2 en was achteraf zichtbaar geëmotioneerd.

“Ik had bijna tranen in mijn ogen wanneer ik het veld op stapte”, aldus Azarenka na de wedstrijd.

“Het was moeilijk de afgelopen periode, zeker in de momenten dat ik niet kon spelen.”

Een erg goede wedstrijd was het niet, daarvoor lag de foutenlast, aan beide kanten van het net, te hoog.

“Ik heb nog wat dingen om aan te werken”, luidde de analyse van Azarenka.

In de volgende ronde wacht een confrontatie met Sloane Stephens (WTA-13).

 

 

 

koen

koen

MEER NIEUWS