Home » Grand Slam » Wimbledon » Williams en Kerber gaan naar finale Wimbledon

Williams en Kerber gaan naar finale Wimbledon

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email

De finalisten op Wimbledon bij de vrouwen zijn gekend. Serena Williams (WTA-181) en Angelique Kerber (WTA-10) zullen zaterdag uitmaken wie er met de Venus Rosewater Dish naar huis zal gaan. 

Kerber nam het in de eerste halve finale van de dag op tegen de Jelena Ostapenko (WTA-12). De Duitse legde een solide spel aan de dag met weinig onnodige fouten. Dit stond in schril contract met een risicovol spelende Ostapenko. De Letse kon heel wat winners slaan maar plaatste daar ook bijna even veel onnodige fouten tegenover. Kerber speelde geduldig en sloeg op de juiste momenten toe.

De 30-jarige Duitse uit Bremen liet enkel in de eindfase van de wedstrijd een steekje vallen. Geen erg want de voorsprong was voldoende groot. Na 1 uur en 8 minuten tennis kon Kerber de zege vieren na 6-3, 6-3 winst. Ze staat voor de tweede keer in de finale van Wimbledon. In 2016, het jaar waarin ze twee Grand Slams won, verloor ze de finale van Serena Williams.

De tegenstandster in de finale wordt ook dit keer opnieuw Mrs. Serena Williams. De Amerikaanse, die pas aan haar vierde officiële toernooi sinds haar comeback bezig is, speelde indrukwekkend tennis tegen Julia Görges (WTA-13). Williams overklaste bij wijlen haar tegenspeler en liet zich, net als Kerber, enkel in de eindfase op een schoonheidsfoutje betrappen.

Williams maakte erg weinig onnodige fouten en zette haar tegenstander constant onder druk. Na 1 uur en 10 minuten stonden de 6-2 en 6-4 winstcijfers voor de Amerikaanse vast. Ze staat in haar tiende Wimbledonfinale (!) en kan haar achtste (!) titel op het Londense gras binnenhalen. Daarnaast kan ze ook haar 24e (!) Grand Slam winnen.

Foutloze Williams

In de onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 in het voordeel van Williams en het is de derde keer dat ze elkeaar tegenkomen in de eindstrijd van een Grand Slam. Daarin staat het 1-1. Een beangstigende statistiek voor Kerber: Williams maakt steeds minder onnodige fouten: 19 in de derde ronde, 11 in de vierde ronde, 9 in de kwartfinale en 7 in de halve finale. Ze zal dus erg goed voor de dag moeten komen om een kans te maken tegen de Amerikaanse.

koen

koen

MEER NIEUWS

CONTACTEER ONS

Heb je zelf nieuws te melden, wil je een column laten publiceren of heb je een leuk idee voor Tennisplaza?

Tennisplaza is de bron bij uitstek voor de gepassioneerde tennisfan die op de hoogte wil blijven van het reilen en zeilen van de tenniswereld. Het is eigendom en valt onder het beheer van Largus.

Largus Group bv – Eekhoornlaan 2, 2910 Essen, België – BE 0691.823.202

Privacyverklaring | Cookieverklaring | Wedstrijdreglement

© 2012 – 2020 Largus | Alle rechten voorbehouden