De finalisten op Wimbledon bij de vrouwen zijn gekend. Serena Williams (WTA-181) en Angelique Kerber (WTA-10) zullen zaterdag uitmaken wie er met de Venus Rosewater Dish naar huis zal gaan. 

Kerber nam het in de eerste halve finale van de dag op tegen de Jelena Ostapenko (WTA-12). De Duitse legde een solide spel aan de dag met weinig onnodige fouten. Dit stond in schril contract met een risicovol spelende Ostapenko. De Letse kon heel wat winners slaan maar plaatste daar ook bijna even veel onnodige fouten tegenover. Kerber speelde geduldig en sloeg op de juiste momenten toe.

De 30-jarige Duitse uit Bremen liet enkel in de eindfase van de wedstrijd een steekje vallen. Geen erg want de voorsprong was voldoende groot. Na 1 uur en 8 minuten tennis kon Kerber de zege vieren na 6-3, 6-3 winst. Ze staat voor de tweede keer in de finale van Wimbledon. In 2016, het jaar waarin ze twee Grand Slams won, verloor ze de finale van Serena Williams.

De tegenstandster in de finale wordt ook dit keer opnieuw Mrs. Serena Williams. De Amerikaanse, die pas aan haar vierde officiële toernooi sinds haar comeback bezig is, speelde indrukwekkend tennis tegen Julia Görges (WTA-13). Williams overklaste bij wijlen haar tegenspeler en liet zich, net als Kerber, enkel in de eindfase op een schoonheidsfoutje betrappen.

Williams maakte erg weinig onnodige fouten en zette haar tegenstander constant onder druk. Na 1 uur en 10 minuten stonden de 6-2 en 6-4 winstcijfers voor de Amerikaanse vast. Ze staat in haar tiende Wimbledonfinale (!) en kan haar achtste (!) titel op het Londense gras binnenhalen. Daarnaast kan ze ook haar 24e (!) Grand Slam winnen.

Foutloze Williams

In de onderlinge ontmoetingen staat het 6-2 in het voordeel van Williams en het is de derde keer dat ze elkeaar tegenkomen in de eindstrijd van een Grand Slam. Daarin staat het 1-1. Een beangstigende statistiek voor Kerber: Williams maakt steeds minder onnodige fouten: 19 in de derde ronde, 11 in de vierde ronde, 9 in de kwartfinale en 7 in de halve finale. Ze zal dus erg goed voor de dag moeten komen om een kans te maken tegen de Amerikaanse.

Deel:

Over de redacteur

Redacteur

Stuur Kristof een mail via Kristof.Rubens@tennisplaza.be.